Maarit Talman, huoltoteknikko, telehuollon esimies
"Yksikään työpäivä ei ole samanlainen ja uusia haasteita tulee eteen päivittäin."
Lapsuudesta asti olen ollut kiinnostunut erilaisista laitteista, sähköstä ja yleensäkin tekniikasta. Ajatuksena oli opiskella jossain vaiheessa sähköalaa. Keskikoulun jälkeen opiskelin prosessinhoitajaksi ja olin yhden kesän kesätöissä Medipolarin lääketehtaalla, mutta en tuntenut alaa omakseni.
Ensimmäisen lapseni äitiysloman jälkeen hakeuduin elektroniikka-asentajan koulutukseen ja tunsin heti, että olen omalla alallani. Elektroniikka-asentajan opinnot kestivät kaksi vuotta ja valmistuin vuonna 1990. Elektroniikka-asentajaopintojen jälkeen olen työni ohella, työnantajan tukemana suorittanut kolmivuotisen työteknikon koulutusohjelman sekä tekniikan erikoisammattitutkinnon tietoliikennetekniikan opintolinjalta vuonna 2006.
Elektroniikka-asentajaksi opiskellessani olin kahdella harjoittelujaksolla OYS:ssa ja kesätöissä valmistumiseni jälkeen. Noiden jaksojen aikana tunsin, että tämä on juuri se paikka, jossa haluan työskennellä. Työ ja työyhteisö olivat motivoivia ja ne tukivat ammatillista kasvuani. Olen aloittanut OYS:ssa työskentelyn teleasentajana 1994. Huoltoteknikkona olen työskennellyt vuodesta 2008 ja telehuollon lähiesimiehenä olen ollut vuodesta 2010.
Parasta työssäni on se, että saan perustyön ohella huolehtia telehuollon vastuulla olevien telejärjestelmien huolto- ja kunnossapitotoiminnasta sekä siitä, että järjestelmät toimivat moitteettomasti. Työyhteisössäni on hyvä työilmapiiri jossa on mukavaa työskennellä ja jolta saa tukea tarvittaessa. Lisäksi yhteistyön OYS:n muiden yksiköiden kanssa sujuu hyvin ja heidän kanssaan on helppo toimia yhteistyössä.
OYS on iso ja luotettava työnantaja, joka tukee kouluttautumista ja antaa mahdollisuuden edetä urallaan. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen ja uusia haasteita tulee eteen päivittäin.
Kaisa Moilanen, kätilö rekrytoinnin varahenkilöstössä
"Ihanat työkaverini ovat tärkeä osa työssä jaksamista!"
Lukion ensimmäisenä vuonna lähdin ystäväni innoittamana ensiapukurssille. Siitä alkoi kolmivuotinen toiminta ensiapuryhmässä sekä vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa. Isoisäni oli ensihoitaja ja aluksi olin varma siitä, että minustakin tulisi ensihoitaja. Lukioaikana muita vaihtoehtoja pohtiessani eteeni osui kätilön ammatti. Mitä enemmän asiaa mietin ja otin ammatista selvää, sitä enemmän se alkoi tuntua omalta.
Lukion jälkeen pääsin yhteishaun kautta opiskelemaan Oulun seudun ammattikorkeakouluun kätilöksi. Koulutuksessa käytiin ensin läpi sairaanhoitajan perusopinnot ja sen jälkeen 1,5 vuotta kätilötyön opintoja. Valmistuin Oulun seudun ammattikorkeakoulusta keväällä 2010.
Tein kätilötyön harjoitteluni opiskeluaikana OYS:ssa ja olen myös Oulun seudulta kotoisin. Tämän vuoksi OYS tuntui luontevalta valinnalta työpaikaksi.
Opiskelujen loppupuolella olin kesätöissä naistentautien poliklinikalla sekä valmistuttuani myös seuraavana kesänä. Syksyn tullen siirryin töihin synnytysosastolle. Synnytysosastolla ehdin olla töissä kolme vuotta, kunnes tarjoutui mahdollisuus hakea paikkaa rekrytoinnin varahenkilöstöstä. Saatuani paikan aloitin työt varahenkilöstössä, jonka vastuualueisiin kuuluu synnytysosasto, vierihoito-osasto sekä vastasyntyneiden teho-osasto.
Työssäni ehdottomasti parasta on monipuolisuus. Pidän työni haasteellisuudesta sekä siitä, että jokainen päivä on erilainen. Koen myös että työni antaa minulle paljon ja on merkityksellistä.
OYS on yliopistollinen sairaala, jossa potilasaines on monipuolista ja jonne lähetetään potilaita muista synnytyssairaaloista esimerkiksi keskosuuden vuoksi. OYS:ssa on mahdollista työskennellä laaja-alaisesti omassa ammatissaan moniammatillisessa työyhteisössä. Lisäksi työtä kehitetään ja sairaalassa tehdään paljon tutkimustyötä. Ihanat työkaverini ovat tärkeä osa työssä jaksamista!